سرعت پشتیبانگیری به چه عواملی بستگی دارد؟
269
واضح است که افزایش میزان اطلاعات، موجب افزایش حجم نسخۀ پشتیبان میشود؛ و هر چقدر که حجم نسخۀ پشتیبان زیادتر باشد، زمان پشتیبانگیری نیز طولانیتر میشود. اما علاوه بر آن، سرعت پشتیبانگیری با ۴ عامل دیگر نیز ارتباط مستقیم دارد:
- رم اوراکل: در حین فرآیند پشتیبانگیری، قسمتی از RAM درگیر میشود و اگر کمبود فضای رم داشته باشیم، سرعت پشتیبانگیری تحت تأثیر قرار گرفته و به شدت کاهش پیدا میکند.
- تعداد کانال بکاپگیری: هنگامی که فرآیند پشتیبانگیری به جای یک کانال از طریق چند کانال صورت بگیرد، سرعت آن افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
- سرعت دیسک پایگاه داده: هرچه سرعت هارددیسکی که دیتافایلهای اوراکل در آنجا وجود دارند کمتر باشد، سرعت عملیات پشتیبانگیری نیز کمتر خواهد بود.
- سرعت دیسک محل ذخیرهسازی فایل Backup: عامل دیگری که در سرعت پشتیبانگیری تأثیرگذار است، سرعت دیسک محل ذخیره سازی نسخه پشتیبان میباشد. طبیعتاً با توجه به امکانات هر مجموعه، هرچه سرعت دیسک بالاتر باشد، سرعت پشتیبانگیری نیز افزایش خواهد یافت.
راهکار فوقالعادهای که شرکت اوراکل برای افزایش سرعت پشتیبانگیری ارائه میدهد، راهکار پارتیشنینگ است. با راهاندازی راهکار پارتیشنینگ، حجم Table Spaceها شکسته میشود و با توجه به امکان پشتیبانگیری به صورت موازی Parallel، سرعتِ بکاپگیری بیشتر میشود.
راهکار دیگری نیز که میتواند بسیار کارآمد باشد این است که یکبار از اطلاعاتی که دیگر قرار نیست ویرایش شوند پشتیبانگیری انجام شود و در پشتیبانگیری های بعدی، فقط از اطلاعات قابل ویرایش بکاپ گرفته شود. این کار می-تواند تا حد بسیار زیادی، موجب افزایش سرعت پشتیبانگیری شود.